Altea

Altea nem kimondottan a nagy tömegek üdülő helye, mégis szűk labirintusszerű utcái megőrizve a régi idők hangulatát, kellemes időtöltést biztosít az oda látogatók számára.Érdekesség lehet a Nuestra Señora del Consuelo vagy La Mare de Déu del Consol templom melynek különlegessége kék mázas kerámia kupolájában rejlik.

Elche

Elche 23km-re található Alicante városától. Látnivalói közé tartozik az Elchei pálmaliget, ami több mint 200ezer pálmából áll, s melyet az  UNESCO a Világörökség részének nyilvánított 2000-ben. Ezen kívül érdekesség még a XIII. században épült Altamira kastély, Római kori fürdők, Mária bazilika, Paleontológiai múzeum.

Alicante

Alicante, Costa Blanca közepén elhelyezkedő város Valencia tartomány része 322 ezer lakossal. Látnivalói közt találhatunk múzeumokat, műemlékeket és természetesen ott vannak régi barokk épületei is. Alicante leghíresebb nevezetessége a sziklán található Castillo de Santa Barbara, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a kikötőre.

Quesada

1972-ben egy Justo Quesada Samper nevű vállalkozó álmodta meg a várost ahol az emberek jólétben élnek és melyet később saját maga kezdett el építeni,és ami 1999-ben  megkapta hivatalos városházát.A város elhelyezkedése déli fekévésű rálátással Torrevieja sós tavaira,azon túl pedig a Földközi tenger csillogása látható a távolban.Különleges látványt nyújtanak a hatalmas citrom,narancs ligetek,melyek illata különösen virágzás idején igen kellemes.

Számos szórakozási lehetőség adódik a pihenésüket itt töltők számára,mint pl. a 18 lyukú golfpálya melyet maga Justo Quesada Samper tervezett,Aqua Park,éttermek,bárok stb. A környék igen kellemes látványt nyújt fehér házaival,parkosított kertekkel,medencékkel,esténként a hangulatos világításokkal igazi mediterrán képet mutat.Rövid autó úttal elérhetők a legtipikusabb spanyol városok mint pl.Rojales,Guardemar del Segura,Torrevieja.Kicsit tovább utazva Alicante,Elche mely a világ legnagyobb pálma parkjával rendelkezik,és a hírhedten nyüzsgő életéről ismert Benidorm is kb.1 óra utazásra található. Quesada elérhető Rojales felől,vagy a CV90 autoútról,esetleg az AP7 autopálya 745 csomópontja felől

Mazarron

A város jelentése egy arab szóból ered:vörös-okker, mely szín a területet jellemzi.Gazdasága korábban bányászat volt. Gazdag volt ólom,ezüst,cink,timsó és vörösokker ásványokban. Miután bányái kimerültek alakult ki mai gazdasága mely mezőgazdaságra épül ezen belül is paradicsom termesztésre de fontos még megemlíteni a tengeri halászatot is.Ez a sokak által kedvelt turista hely 35km tengerpartal rendelkezik,az évi napsütéses napok elérik a 300-at.Lehetőség van siklóernyőzésre,de a vizisport kedvelők is megtalálhatják számukra legmegfelelőbbet a kínált lehetőségek közül ilyen pl.: vizisí,csónakázás,búvárkodás,ez utóbbinál sok élményt adhat a víz alatti barlangok felfedezése,akik pedig még nem búvárkodtak de szívesen kipróbálnák, lehetőség van búvártanfolyam minden szintű elvégzésre.A család minden tagja megtalálhatja a neki legkedvezőbb pihenési formát.Több strandja is van (Playa de Bahia,Playa el Rihute stb)melyek mind kék zászlós strandok.Kikőtője mellett megtalálható a helyi halpiac mindig friss kínálatával.

Főzezonban július-augusztusban a spanyol családok jelenléte miatt megnő ebben a régióban a „forgalom” de az év többi hónapjában ideális a csendes nyaralást választók számára. Látnivalói közt megtaláljuk a Városháza mögötti XVI.sz.-ban épült templomot (San Andrés) kazettás mennyezetével,Torre de Vieja de la Cumble mely  a hegyen található őrtorony a XVII.sz.-ból kör alakú elrendezésével.Ezek mellett művészetekben igen gazdag,és nem utolsó sorban  kihagyhatatlan az errózió alkotta fehér homokkő sziklák lenyűgöző látványa.

Fonts d’ Algar vízesés egy természetes képződmény, mely több szikláról lehulló, természetes fürdőhelyekkel tarkított természeti csodát mutat be az arra látogatóknak 

Egész évben látogatható , gyönyörű vízesés . Belepőt kell fizetni sokan egész nap itt fürdenek es napoznak,

Éttermek bárok a közelben. A parkolás fizetős a környéken.

La Manga

La Manga Murcia tartományban fekszik,kék zászlós tengerparttal rendelkezik.Itt a napsütéses órák száma igen magas így a víz hőmérséklete mindig kellemes. La Manga-t teljes hosszában négy csatorna szeli át, a földnyelv mindkét végén természetvédelmi területté nyilvánított sólepárlók találhatók. Rengeteg étterem,bár  található itt. Lehetőség nyílik a vízisportok kedvelőinek surf, vitorlázás, búvárkodás és más számos  vízisport kipróbálására

Benidorm

Benidorm 3 kék zászlós stranddal rendelkezik, ami a legtisztább vizet jelenti az EU. felmérése szerint. Nyüzsgő éjszakai élettel találkozhatunk itt, pubok, éttermek és karaoke bárok adnak számos lehetőséget a szórakozásra. Spanyolország Manhattan-eként vagy Miami-aként is nevezik felhőkarcolói miatt. Itt található az Aitana Safari park, Aqualandia vízi vidámpark, és Spanyolország egyik legnagyobb vidámparkja is a Terra Mitica.

A régi kis halászfalu eredetiségét tükrözik a mai napig megmaradt és szépen karbantartott sikátoros utcák, ahol a nyári forróság elöl hűs bárokban, kávézókban, éttermekben húzódhat meg a vendég.

Torrevieja

Kb.49 km-re található Alicante-tól. A valamikori kis halászfalu két sóstó és a tenger közt helyezkedik el.

Látnivalói:Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción melyet 1844-ben újítottak fel.(öreg torony)

Iglesia de Nuestra Senora del Rosarió 1896-ban épült.

Museo del Mar y del la Sal vagyis só múzeum.

Torre del Moro a város jelképe.

Guadalest

Guadalest egy kisváros alig 190 lakossal, de igen sok látnivalóval, ilyen, pl. muszlim vár, a börtön, az Alcalá sziklatorony a 18. századi barokk templom, vagy a kínzóeszközök múzeuma.

Érdemes egybekötni a Fonts d’ Algar vízeséssel egy napon.

A két látnivaló egy egész napi program!

GPS 38° 40′ 35″N  0° 11′ 55″ W

03517 El Castell de Guadalest

Tabarca

Valencia tartomány legkisebb lakott szigete mely átlagos lakossága 100 fő.

A sziget 1800m hosszú és 400m széles. Nyári hónapokban az ide látgatók száma eléri a napi 3000 főt.

Májustól- Októberig naponta lehet a szigetre jutni hajóval Alicante, -Torrevieja, -Santa Pola-ból, az út 30-60 perc attól függően melyik kikötőből indulunk.Egy út ára oda-vissza 15 eurotól kezdődik.

1741-ben Tunézia királya foglyokat vitt a szigetre. 1768-ban III.Károly megvette a rabokat majd szabadon engedte őket.

A szigeten található katonai kilátó, melyet kalózok használtak,hogy megtámadják a Costa Blanca-t.

Itt láthatók még a 18.századi börtönök is.

A szigeten látható templom barokk stílusú,terméskőből falazott ívelt bejáratú, mely hosszú idő óta felújítás alatt áll.Mivel a területhez tartozó önkormányzatnak nincs a felújításra elegendő pénze így a szigeten lakók finanszírozzák illetve a turisták adományaiból épül újjá a templom igen lassan.

A központban található a kormányzó háza mely ma szállodaként üzemel és melyet 1964-ben történelmi-művészeti emlékműnek nyilvánítottak.

A szigeten találhatók éttermek,kávézók, lehetőség van búvárkodásra és fürdőzésre egyaránt.

Cartagena

Cartagena 450km-re található Madridtól. Lakossága több mint 211ezer fő. Érdemes ott jártunkkor megnézni a kikötőt, mely bejárata 700méter széles, a városházát melyben római és kartagói régiségek vannak kiállítva.

Guerdanar del Segura

Segura folyó torkolatánál fekszik, homokos parttal és kíváló klímával rendelkezik. 1829-ben a várost elpusztította egy földrengés. Joachin Larramendi tervei alapján építették újjá.Az új várost úgy tervezték,hogy ellenálljon a további földrengéseknek.Mivel a város közel volt a tengerhez más problémákkal is szembe kellett nézni a lakosoknak,mégpedig,hogy az erős szél kihordta a homokot a város felé,  homokdűnéket létrehozva.A lakosság tartott tőle,hogy a megművelt területeket ellepi a mozgó homok,ezért a probléma megoldására csak 1896-ban találtak megoldást egy helyi mérnök Francisco Mira Y Bottela személyében.Javaslatára szárazságot tűrő növényzettel ültették be a területet ezzel megállítva a dűnék mozgását.(pálmák,eukaliptuszok,és más kúszónövények)Az ültetés  a XX.sz.elején kezdődött és még 20 évig folytatódott.1950-től vált fontos turisztikai hellyé, így a turizmus lett a város legfőbb bevételi forrása.Ezenkívűli bevételi forrás még az eladó ingatlanokból van.

Látnivalói közt találjuk: Parque Reina Sofia ami kítűnő piknikező hely.La Gola ahol a folyó találkozik a tengerrel,La Mata sós tó és persze a sok szép strand (Los Viveros,Playa Centro)kék zászlóval kitüntetve.

Villajoyosa

Villajoyosa 26km-re fekszik Alicante-tól kis halászfalu, érdekessége színes épületeiben rejlik, melyeket azért festettek különböző élénk színekre, hogy a halászok hazataláljanak. Több római kori hidat, és gótikus templomot is találhatunk itt, ha Villajoyosa-t választjuk nyaralóhelyünknek. A csokoládé kedvelőknek érdekes lehet az itt található csokoládé múzeum.

La Mota iszapfürdő

La Mota iszapfürdője egy kevesek által ismert, gyógyhatású tavacskával rendelkezik. La Manga Torrevieja felé eső része ez a terület. Az iszap reumatikus, gerincbántalmi és műtétek utókezelésére is kiválóan alkalmas.

Nagyon kellemes a langyos víz alján a meleg, nyáron a naptól forró iszapban a gyaloglás.

A tó mellett egy kis patakszerű ágban található a magas, kb 35% sótartalmú víz, mely mindeféle bőrbetegségre, örvsömör kezelésére kiválóan alkalmas, hasonlóan a holt-tenger adottságaihoz.

A tó másik oldalán helyezkedik el a Mar Menor,a sekély és melegvizű tengerrész, mely szép partszakasszal és homokos parttal várja a pihenni vágyókat.

Cabo Tinoso

Bolnuevo közelében található erőd. A mút évtizedben még működő hadászati létesítmény volt.

Még most is járőröznek hadihajók a közelben és egy működő radar  állomás is van a közelben.

Nemrég nyitották meg a látogatók előtt.

Érdemes megtekinteni. A közelben nincsenek éttermek vagy bárok ezért célszerű magunkkal vinni vizet, 2-3 óra sétát és nézelődést igényel.

Érdemes egybekötni Mazaron De Bolnuevo-val.