Costa Blanca magyarul fehér part, nevét természetes fehér homokos partjáról kapta. Itt a hőmérséklet télen sem esik +15 fok alá. Növényvilágára őshonos pálmák, citrusfélék, egzotikus növények jellemzők. Ez a világ legtisztább  levegőjével rendelkező hely, mivel ipari tevékenység nem folyik a térségben. Sok kis település és város található itt, ami igazi pihenést nyújt mind a nyüzsgő, mind pedig a nyugodtabb életvitelhez szokottak számára is. Szeretnénk Önökkel megismertetni Costa Blancát, mely Spanyolország középső részén, több mint 210 km hosszan helyezkedik el. Fővárosa Alicante, mely két részre osztja, északi és déli részre.

Alicantétól délre, La Manga felé haladva, sós tavak, déligyümölcs, valamint természetvédelmi területek tárulnak elénk.
A változatos partszakasz tiszta öbleivel, hosszan elnyúló homokos strandjaival és festői szikláival várja egész évben a pihenni vágyókat. A strandélet játékkal és sporttal, földön és vizen egyaránt megfelel mindenki ízlésének.
Megszámlálhatatlan szórakozási lehetőség várja egész Európából az idelátogatókat.

Costa Blancán évente több mint 300 a napsütéses napok száma, igen kellemes klíma jellemzi. Téli időszakban kb. 15-24 C van, nyáron 28-35 C, a víz hőmérséklete télen 19-20C, nyáron 22-25 C kiválóan alkalmas a fürdőzésre.
Ipari területek egyáltalán nincsenek a környéken, így a Világegészségügyi Hivatal (WHO) és az UNIO a régió klímáját a világ legegészségesebbjének tüntette ki.
A sóstavak párolgása, a levegő tisztasága miatt a klímája kiváló gyógyhatással van a neurodermitis- és apsoriasis, a reumás-fekélyes, szív- és vérkeringési, valamint asztmás betegségekre.

A déli Costa Blanca fontosabb partmenti városai közé tartozik Torrevieja, amely 35km-re délre fekszik az alicantei reptértől, és 25 km-re északra Mar Menotól.Az egykori kis halászfalu ma már teljes infrastruktúrával, jachtkikötők egyik legnagyobbjával és hosszú stranddal rendelkezik. A közvetlen közelben további 4 jachtkikötő is található.
Torrevieja déli részén fekszik a Playas de Orihuela, itt található az építkezések többsége,  ápolt villanegyedek, teniszpályák, golfpályák, kisebb jachtkikötők.
Torreviejától északra fekszik egy kb. 17 km hosszú finom homokos strand, amely természetvédelmileg védett . A régió tengervíz minősége miatt egész Európa számára ismert. Az EU több strandot kék zászlóval tüntetett ki, ezzel csak a legtisztább és legbiztonságosabb strandok rendelkeznek. Sok észak- és közép- európai ember Torrevieja és környékén találja meg nyugdíjas éveire a nyugalmat, ezért is sokszínű kulturális lehetőség nyílik mindenki számára (európai clubok, nemzeti ünnepek, stb.)

Négy nagy és érdekes város várja Önöket városnézés és bevásárlási lehetőségekkel:
Alicante ( kb. 270 000 lakos ) a legszebb strandsétánnyal és festői óvárossal,
Elche (kb. 200 000 lakos) Európa legnagyobb pálmaparkjával,
Murcia (kb 380 000 lakos) az impozáns középkori katedrával,
Cartagena (kb. 180 000 lakos) kikötőváros a gyönyörű tanácsházával.

A környéken öt 18 lyukú golfpálya van, további hat a tervben szerepel. A közvetlen közelben fekszik a nagy Sóstó, amiből a XII. század óta nyerik a tengeri sót.

Az említett területeken nagy hotelláncok nincsenek, így tömegturizmus sincs, mint Spanyolország többi részén,aki mégis szállodát keres nyaralása eltöltéséhez természetesen megtalálhatja a számára megfelelőt a helyi hotelek kínálatból. A legtöbb idelátogató saját ingatlannal rendelkezik, vagy apartmant bérel.

Az ingatlan ára ebben a tartományban a legolcsóbb, viszont a legdinamikusabban emelkedik.
Reméljük rövid tájékoztatásunk meghozza a kedvüket a Costa Blanca megtekintéséhez és felkeltettük érdeklődésüket egy igen kedvező befektetés iránt!